Stap in een wereld van intrigerende ontdekkingen met de publicatie van “Wat het lichaam weet. De biologie van beleving”, een nieuw psychologisch boek geschreven door HendrikJan Houthoff. Houthoff neemt lezers mee op een onvergetelijke reis door het innerlijke biologische netwerk, waarin subjectiviteit en fenomenologie samenkomen in een unieke dans.

Houthoff, met een achtergrond die reikt van geneeskunde tot systeembiologie, daagt de conventionele opvattingen uit met zijn vernieuwende kijk op bewustzijn en besef. “Wat het lichaam weet.De biologie van beleving” onthult een verhelderend perspectief op de complexe verbindingen tussen menselijk bestaan en wetenschapsfilosofie, doordrenkt met een intrigerende fenomenologische lens.

Is de geest enkel een product van hersenprocessen, of draagt het gehele lichaam gevoelsmatig bij aan deze symbiose? Houthoffs werk prikkelt nieuwsgierigheid en daagt uit tot diepere introspectie over deze fundamentele vragen, en biedt frisse inzichten in het samenspel van lichaam en geest.

Het boek, uitgebracht door Eburon Scientific Publishers, is beschikbaar als zowel paperback als e-book en is verkrijgbaar vanaf begin september via geselecteerde boekhandels en bol.com. Krijg alvast een voorproefje van de baanbrekende ideeën van Houthoff in het inspirerende seminar dat hij heeft gegeven, te bekijken op YouTube via deze link.

En dat is nog niet alles – een boeiende podcast met HendrikJan Houthoff en Joris van Heukelum staat voor u klaar. Hierin verkennen ze levendig de toepassingen van Houthoffs theorie in de wereld van de dieptepsychologie. Laat u inspireren en luister nu naar de podcast op Spotify.

“Wat het lichaam weet. De biologie van beleving” is een onmisbare bron voor iedereen die het diepe raakvlak tussen lichaam en geest omarmt, en die gelooft dat volledigheid verder gaat dan de louter cognitieve processen die onze samenleving doorgaans centraal stelt.